FAQ

Här kan du läsa dig till generell information samt svar på vanligt förekommande frågor.

Vilka är vi?

Flippin discs AB är ett aktiebolag som bedriver försäljning av discgolf relaterade produkter. Våra ambitioner är att kunna erbjuda de bästa produkterna på marknaden samtidigt som vi vill bredda kunskapen och utövandet av discgolf i Östergötland samt resterande delar av Sverige.

Till en början kommer försäljning att bedrivas på hemsidan där nya märken kommer att tillkomma löpande. Våra förhoppningar är att inom snar framtid kunna öppna en lagershop där man som kund ska kunna känna på produkterna samt få professionell hjälp. 

Bolaget bildades under 2021 och har sitt säte i Norrköping. 

 

Vad har vi för utbud?

Under uppstart kommer utbudet att vara relativt begränsat då det är svårt att få tag i nytt material p.g.a. stor efterfrågan hos tillverkarna. Vi kommer förhoppningsvis att kunna fylla på med nya märken så fort det går! 

Betalningsalternativ

Kortbetalning: Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel Bambora som är certifierade enligt PCI-DSS. Vi hanterar endast svensk valuta (SEK) på denna webbplats. Kortbetalning accepteras av Visa, Mastercard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

Min beställning

När en beställning bekräftas binder du ett avtal med oss, mer om information detta kan du läsa på konsumentverkets hemsida under ”Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler”.
Alla produkter tillhör Flippin Discs AB fram till dess att de är betalda.
Du kan ändra eller makulera din beställning fram till att ordern är bekräftad. Det är inte möjligt att ändra eller stoppa din beställning då ordern har bekräftats.
När din beställning är genomförd kommer ett bekräftelsemejl att skickas till din registrerade mailadress.

Leverans & Frakt

Vi erbjuder fri frakt vid köp av varor över 1000: –
I annat fall bekostas frakten av köparen.

Normalt sätt kommer din order att behandlas inom 1–3 arbetsdagar beroende på kundtryck. Leveranstiden beror på speditörens tid att leverera men brukar sällan vara längre än 1–7 arbetsdagar inom Sverige.

Om du valt leverans till ombud kommer ditt paket att ligga kvar i 7 dagar. Hämtar du ej ut ditt gods kommer paketet automatiskt att gå i retur och vi förbehåller oss rätten att debitera dig 350: -. 

Vi kan tyvärr inte ge dig någon typ av ekonomisk ersättning vid försening av leverans orsakad av fraktbolaget. Skulle ditt paket bli skadat under frakten är det viktigt att du gör en skadeanmälan på transportörens hemsida. 

Returer

Vid returer skall produkten återlämnas i samma skick som den levererades i, det vill säga nyskick. Använda produkter kan ej återlämnas.
Eventuell etikett, originalförpackning eller andra medföljande tillbehör skall även återlämnas.

Ångerrätt

Vi följer konsumentköplagen och E-handelslagen. Du som konsument har rätt att ångra ditt köp utan att behöva uppge en anledning inom 14 dagar.
Mer information hittar du på konsumentverkets hemsida.

Reklamationer

Vid eventuella reklamationer tar du kontakt med oss så fort så möjligt, vi kommer sedan att bifoga instruktioner på hur vi tar ditt ärende vidare. Det är viktigt att du sparar kvitto och följesedel tills reklamationen är genomgången.
Normala fall där reklamation kan godkännas innefattar feltryck, repor, märken/hack, ojämn form, trasiga dragkedjor eller sömmar.
Tänk på att en reklamation innebär att varan är feltillverkad eller skadad när du får produkten, du kommer inte att bli ersatt om du exempelvis provkastat discen men känner dig missnöjd för att den inte flyger som du önskar.
Enligt svensk lag har du som konsument alltid rätt till 36 månaders reklamationsrätt.
Kontakt sker till info@flippindiscs.se

Färg och vikt

När det kommer till färg/vikt vid köp av discar så förbehåller vi oss rätten att:
– Skicka discar där det är max 2 grams viktskillnad.
– Skicka discar som håller sig inom linjen av samma primära färg, det vill säga att nyansen kan skifta lite grann på olika färger mot vad det kan se ut som på vissa bilder.
– Discar som är i olika dye eller swirl har alltid ett säreget utseende och kan se annorlunda ut på bild än vad det gör i verkligheten.
– Vid släpp av produkter som är mycket populära kan det hända att varor ”dubbelbokas”. Vid sådana tillfällen hör vi av oss till dig och erbjuder en annan vara eller ändrar/makulerar beställningen.

Observera att den färg som visas på omslaget ibland ej finns att välja på, det betyder oftast att den inte är tillgänglig för tillfället. 

Om du inte är nöjd med din produkt vid leverans kan du läsa mer under flikarna Ångerrätt och Returer.

Frågor? Hör av dig till oss här.

Info@flippindiscs.se
+46 708113224
Flippin Discs AB
Org nr: 559319-3047
Godsgatan 7
602 22 Norrköping

Varukorg

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.